Blomkaal med Smør |
Opskrift: Kaalen renses — se Grøntsager — og blancheres (det er: kommes i kogende Vand og koger et Par Minutter, tages op og overskænkes med rigeligt koldt Vand). Kaalen kommes atter i og koger, til den er mør, et Kvarter à ½ Time; tages op paa en Serviet som Asparges; anrettes hel med rørt Smør. Skal Kaalen spises til Kød, kan man anrette den i et Laagfad med smeltet Smør over, men maa et Øjeblik forinden tage den op paa en Serviet, sammenlagt paa et varmt Fad, for at Vandet kan løbe af. (Ved at blancheres bliver Blomkaal smuk hvid — Rosenkaal smuk grøn).
Udskriv opskriften som pdf-fil (tryk her) (Ovenstående opskrift er gengivet stort set som i originalen fra 1904, med datidens tegnsætning og retskrivning) 1904.182.2 |
…
Se også:
Bemærkninger: …
(Oversigt over ingredienser relaterer sig direkte til opskriften, og bemærkninger indeholder forslag til evt. ændringer) |
© engelund.dk, 2009
ros, ris og kommentarer er velkommen!
tryk her for at sende en mail!