engelund.dk
Oldemors Kogebog - (BETA)
- Opskrifter fra Oldemors Køkken -

 

Indhold:

Forside

Det historiske køkken

Billige retter
- forretter, supper m.m.
- hovedretter
- grøntsagsretter
- saucer
- sideretter og tilbehør
- sommerretter
- mælkeretter, grød m.m.
- desserter
Dyrere retter
- forretter, supper m.m.
- hovedretter
- grøntsagsretter
- saucer
- desserter m.m.
Brød og bagværk
Syltning og henkogning
Saltning og pølser
Ølbrygning, vin og likører

Alle retter (alfabetisk)
- forretter
- sideretter og tilbehør
- supper
- søde supper
- mælkeretter
- æggeretter
- saucer
- hovedretter
- kødretter
- fiskeretter
- grøntsagsretter
- grødretter
- desserter og efterretter

Om oldemors kogebog
- hvem var oldemor?
- oldemors køkken

Mål og vægt hos oldemor
Madkultur - Ordliste

Oldemors Kogebog!
...en køkkenskrivers blog!


Links


Mange af opskrifterne er fra 'Husmoderens Haandbog', Oldemors kogebog fra 1904   

Oldemors
Mål og
Vægt


 

... Mål og Vægt i Oldemors Køkken ! (og i dag)

 

 

1 pund = 500 gram
½ pund = 250 gram
¼ pund (fjerdingpund) = 125 gram
½ fjerdingpund = 60 gram
1 lod = 15 gram
1 kvint = 5 gram

1 kande = ca. 2 liter
1 pot = ca. 1 liter
1 pægl = ca. ¼ liter
1 otting = ca. 2 liter

1 ort = 0,5 gram
1 lod = 15,63 gram
1 unse = ca. 30 gram
1 mark = 125 gram
1 kvintin = ca. 4 gram

 

 

 

 

engelund.dk præsenterer opskrifter fra Oldemors Køkken
© engelund.dk, 2009
ros, ris og kommentarer er velkommen!
tryk her for at sende en mail!