Brun Suppe I |
Opskrift: 1 Pd. Oksekød og et Par Skiver mager Skinke-skæres i smaa Firkanter og brunes i Margarine eller Fedt sammen med nogle ituskaarne Løg, 7-8 hele Peberkorn og 2 Laurbærblade. Naar det er brunt, tilsættes 1½ Pot kogende Vand, og det hele koger nu sammen 1½ Time; derefter sies Suppen, og 1 Pot tynd Suppe tilsættes; naar det atter koger, kommes smaatskaarne Gulerødder og Selleri samt et Par Porrer i og koger til de er møre, Suppen tilsættes lidt Salt og Sukker, ganske lidt Paprika og en Spiseskefuld Vin eller Rom. Fiskeboller eller Kødboller, kunne sættes paa Suppen. Vil man ikke have Boller paa Suppen, kan man brune Mel og Margarine i Gryden, spæde det op med Suppe, saa den bliver jævn, og ved Anretningen kommes kogt Makaroni paa. Til 5 Personer. (Kødet, som Suppen er kogt paa, kan bruges til Lobescowes eller sammen med andet Kød til Gullasch).
Udskriv opskriften som pdf-fil (tryk her) (Ovenstående opskrift er gengivet stort set som i originalen fra 1904, med datidens tegnsætning og retskrivning) 1904.011.2 |
…
Se også: Brun Suppe II
Bemærkninger: …
(Oversigt over ingredienser relaterer sig direkte til opskriften, og bemærkninger indeholder forslag til evt. ændringer) |
© engelund.dk, 2009
ros, ris og kommentarer er velkommen!
tryk her for at sende en mail!