Flødebudding med Mandler |
Opskrift: 7 Kvint Husblas lægges i Blød i koldt Vand et Kvarter. 20 Kvint søde og 5 Kvint bitre Mandler hakkes meget fint og koges i 1 Pot Fløde tilligemed nogle smaa Stykker Vanille. Husblassen trykkes op af Vandet, kommes i den kogende Fløde og opløses fuldstændig. 7 Æggeblommer røres med 7 Spiseskefulde Melis, indtil de er hvide, Fløden hældes under stadig Omrøren lidt efter lidt i Æggene. Det hele hældes atter i Gryden og røres over Ilden, indtil det er ved at koge — maa ikke koge, da Æggene saa vil skille ad — Gryden løftes af Ilden, og det røres, indtil det er afkølet; de stift piskede Hvider røres i, og den hældes op i en Form, blødt i Vand og drysset med Melis. Serveres med Saftsauce. Dersom man vil bruge Æggehviderne til andet, kan man godt undlade at komme dem i; Buddingen bliver fuldt ud lige saa god, men selvfølgelig en Del mindre.
Udskriv opskriften som pdf-fil (tryk her) (Ovenstående opskrift er gengivet stort set som i originalen fra 1904, med datidens tegnsætning og retskrivning) 1904.170.1 |
…
Se også: …
Bemærkninger: …
(Oversigt over ingredienser relaterer sig direkte til opskriften, og bemærkninger indeholder forslag til evt. ændringer) |
© engelund.dk, 2009
ros, ris og kommentarer er velkommen!
tryk her for at sende en mail!