engelund.dk
Oldemors Kogebog - (BETA)
- Opskrifter fra Oldemors Køkken -

 

Indhold:

Forside

Det historiske køkken

Billige retter
- forretter, supper m.m.
- hovedretter
- grøntsagsretter
- saucer
- sideretter og tilbehør
- sommerretter
- mælkeretter, grød m.m.
- desserter
Dyrere retter
- forretter, supper m.m.
- hovedretter
- grøntsagsretter
- saucer
- desserter m.m.
Brød og bagværk
Syltning og henkogning
Saltning og pølser
Ølbrygning, vin og likører

Alle retter (alfabetisk)
- forretter
- sideretter og tilbehør
- supper
- søde supper
- mælkeretter
- æggeretter
- saucer
- hovedretter
- kødretter
- fiskeretter
- grøntsagsretter
- grødretter
- desserter og efterretter

Om oldemors kogebog
- hvem var oldemor?
- oldemors køkken

Mål og vægt hos oldemor
Madkultur - Ordliste

Oldemors Kogebog!
...en køkkenskrivers blog!


Links


Denne opskrift er fra 'Husmoderens Haandbog', Oldemors kogebog fra 1904   

Supper
Billige retter


Grøn Søbekaal


Opskrift:

   Lidt salt Svineryg og et lille Stykke Flæsk sættes over Ilden, i 2 à 3 Potter koldt Vand. Naar det koger, skummes det godt og koger 1½ Time; Saltmaden tages derpaa op og holdes varm, hvis den skal spises til eller efter Kaalen.

    Suppen sies, og derefter kommes noget af den i Gryden, hvori koges skrællede, ituskaarne Kartofler. Kaalen, som maa hakkes fint tilligemed nogle Porreblade eller et Par pillede Løg, blandes med 2 Skefulde Hvedemel, røres derefter ud i koldt Vand og kommes i Gryden, naar Kartoflerne omtrent er møre, og koger 1 Kvarter opspædt med den øvrige Suppe, saa den bliver passende jævn — ikke for tyk.

    Man kan ogsaa komme smaa Kødboller paa Kaalen og servere brunede Kartofler til den tilligemed Flæsket, men da koges ingen Kartofler i Kaalen.

    Til ca. 8 Personer.

 

 

Udskriv opskriften som pdf-fil (tryk her)

(Ovenstående opskrift er gengivet stort set som i originalen fra 1904, med datidens tegnsætning og retskrivning)

1904.016.1

 


Ingredienser:

 

Se også:

 

Bemærkninger:

 

(Oversigt over ingredienser relaterer sig direkte til opskriften, og bemærkninger indeholder forslag til evt. ændringer)

 

engelund.dk præsenterer opskrifter fra Oldemors Køkken
© engelund.dk, 2009
ros, ris og kommentarer er velkommen!
tryk her for at sende en mail!