Grøn Søbekaal |
Opskrift: Lidt salt Svineryg og et lille Stykke Flæsk sættes over Ilden, i 2 à 3 Potter koldt Vand. Naar det koger, skummes det godt og koger 1½ Time; Saltmaden tages derpaa op og holdes varm, hvis den skal spises til eller efter Kaalen. Suppen sies, og derefter kommes noget af den i Gryden, hvori koges skrællede, ituskaarne Kartofler. Kaalen, som maa hakkes fint tilligemed nogle Porreblade eller et Par pillede Løg, blandes med 2 Skefulde Hvedemel, røres derefter ud i koldt Vand og kommes i Gryden, naar Kartoflerne omtrent er møre, og koger 1 Kvarter opspædt med den øvrige Suppe, saa den bliver passende jævn — ikke for tyk. Man kan ogsaa komme smaa Kødboller paa Kaalen og servere brunede Kartofler til den tilligemed Flæsket, men da koges ingen Kartofler i Kaalen. Til ca. 8 Personer.
Udskriv opskriften som pdf-fil (tryk her) (Ovenstående opskrift er gengivet stort set som i originalen fra 1904, med datidens tegnsætning og retskrivning) 1904.016.1 |
…
Se også: …
Bemærkninger: …
(Oversigt over ingredienser relaterer sig direkte til opskriften, og bemærkninger indeholder forslag til evt. ændringer) |
© engelund.dk, 2009
ros, ris og kommentarer er velkommen!
tryk her for at sende en mail!