Hvid Sagosuppe |
Opskrift: 3 Potter Vand sættes over Ilden med et Stykke Kanel og Citronskal; naar det koger, drysses under stadig Omrøren 30 Kvint Sagogryn og en Kop Rosiner deri. 2 Æggeblommer røres med 2 Skefulde Sukker i Terrinen; Hviderne piskes meget stift og kommes derefter i Terrinen og omrøres med Blommerne, og det hele røres nu med mere Sukker, indtil det bliver tykt og hvidt; lidt Sherry eller Rom kommes i. Naar Suppen er jævn og Grynene klare, hældes den under stadig Omrøren i Terrinen og serveres; om man vil, kan man kort før komme nogle Skiver af den skrællede, Citron i Suppen. (Man kan godt benytte Hviderne, hvorved man sparer Æg, blot det hele bliver rørt stærkt med rigeligt Sukke. Til ca. 8 Personer.
Udskriv opskriften som pdf-fil (tryk her) (Ovenstående opskrift er gengivet stort set som i originalen fra 1904, med datidens tegnsætning og retskrivning) 1904.020.1 |
…
Se også:
Bemærkninger: …
(Oversigt over ingredienser relaterer sig direkte til opskriften, og bemærkninger indeholder forslag til evt. ændringer) |
© engelund.dk, 2009
ros, ris og kommentarer er velkommen!
tryk her for at sende en mail!