Hyldebærsuppe |
Opskrift: 1 Pund Hyldebær koges i 1½ Pot Vand sammen med 2 ituskaarne, gode Æbler, som Blomst og Stilk maa være skaarne fra. Naar Bær og Æbler er fuldstændig møre, hældes det hele igennem Sigten, Bærrene trykkes godt af, og man hælder atter noget af Suppen over dem for at faa Saften rent af. Suppen hældes atter i Gryden, koger lidt med Kanel og Nelliker, sødes med Sukker og jævnes med Kartoffelmel. Serveres med bagt Brød, Boller eller Tvebakker. Til ca. 5 Personer. Blaabær- og Solbærsuppe- tillaves paa samme Maade, men heri koges ikke Æbler; i Stedet for at koge Æblerne sammen med Hyldebærrene kan man koge skrællede Æblestykker i Suppen, naar den er afsiet.
Udskriv opskriften som pdf-fil (tryk her) (Ovenstående opskrift er gengivet stort set som i originalen fra 1904, med datidens tegnsætning og retskrivning) 1904.023.1 |
…
Se også:
Bemærkninger: …
(Oversigt over ingredienser relaterer sig direkte til opskriften, og bemærkninger indeholder forslag til evt. ændringer) |
© engelund.dk, 2009
ros, ris og kommentarer er velkommen!
tryk her for at sende en mail!