Klar Suppe |
Opskrift: Kødet, som man vil benytte til Suppe, vaskes godt i flere Hold Vand. Man skærer det bedste Kød fra til Boller og sætter det øvrige over Ilden i koldt Vand, da Suppen derved bliver mere kraftig; sætter man derimod Pris paa, at Kødet bliver saa saftigt som muligt og maaske har andet til Hjælp til Suppen, sætter man Kødet over Ilden i kogende Vand. Naar, det koger, skummes Suppen godt, og naar den er afskummet, kommes en Suppevidsk, hele, rengjorte Rødder, lidt Salt, samt 5-6 hele Peberkorn deri. Naar Rødderne er møre, tages de op, skæres i Stykker og holdes varme, indtil de skal bruges. Suppen skal koge smaat ca. 3 Timer (er Kødet gammelt, maa det koge lidt længere), koger den meget stærkt, bliver den ikke saa klar. Naar Kødet er taget op, sies Suppen forsigtig, saa det sidste Bundfald ikke kommer gennem Sigten. Man regner 1 Pd. Suppekød til hver Person, men Suppen kan blive rigtig god med halv saa meget.
Udskriv opskriften som pdf-fil (tryk her) (Ovenstående opskrift er gengivet stort set som i originalen fra 1904, med datidens tegnsætning og retskrivning) 1904.011.1 |
…
Se også: …
Bemærkninger: …
(Oversigt over ingredienser relaterer sig direkte til opskriften, og bemærkninger indeholder forslag til evt. ændringer) |
© engelund.dk, 2009
ros, ris og kommentarer er velkommen!
tryk her for at sende en mail!