Øllebrød |
Opskrift: Man skærer Brødet smaat og sætter det i Blød i Vand Aftenen, før den skal bruges. Det sættes da paa Ilden og koges, tværes ud med en Ske, fortyndes med Øl, faar derefter et Opkog og tillaves med Sukker. Om man vil, kan man før Anretningen lade Øllebrødet gaa gennem et Dørslag. Serveres med Flødeskum eller- Mælk. Vil man have tykt Øllebrød, kommer man Øllet i Gryden, naar man sætter den over Ilden; naar den koger godt, tages den af Ilden, Sukker kommes i med saa lidt Omrøren som mulig. Gryden staar tildækket et Kvarter før Anretningen. Spises med Mælk eller Fløde.
Udskriv opskriften som pdf-fil (tryk her) (Ovenstående opskrift er gengivet stort set som i originalen fra 1904, med datidens tegnsætning og retskrivning) 1904.024.1 |
…
Se også: …
Bemærkninger: …
(Oversigt over ingredienser relaterer sig direkte til opskriften, og bemærkninger indeholder forslag til evt. ændringer) |
© engelund.dk, 2009
ros, ris og kommentarer er velkommen!
tryk her for at sende en mail!