Rødspætter, indbagt |
Opskrift: Filetterne skæres fra Benene som ovenanført og gnides med lidt Salt og hvid Peber. En tyk-Pandekagedejg laves af 50 Kvint Mel, 4 Æggeblommer, 2 spiseskefulde smeltet Smør, 1 Spiseskefuld Øl, lidt Salt, Sukker og Mælk røres i, indtil Dejgen er passende tyk; 3 piskede Æggehvider kommes i tilsidst. Fileterne dyppes i Dejgen og kommes med det samme over i en Gryde med kogende Fedt eller Klaret; naar de er lyst brune, tages de op paa graat Papir og lægges i Ovnen, indtil de skal anrettes. De stilles pyramideformig paa et rundt Fad; og smaa Persilleblade stikkes ind rundt omkring paa Pyramiden, eller man kan hakke Persillen, give den et Opkog i Klaretten, og strø den over Fileterne. Serveres med Hollandsk- eller Champignonssauce.
Udskriv opskriften som pdf-fil (tryk her) (Ovenstående opskrift er gengivet stort set som i originalen fra 1904, med datidens tegnsætning og retskrivning) 1904.137.1 |
…
Se også: …
Bemærkninger: …
(Oversigt over ingredienser relaterer sig direkte til opskriften, og bemærkninger indeholder forslag til evt. ændringer) |
© engelund.dk, 2009
ros, ris og kommentarer er velkommen!
tryk her for at sende en mail!