Rødspætter eller Tunger med Vin |
Opskrift: Store Rødspætter flaaes, og Kødet skæres fra Benene i 4 Stykker, de gnides med lidt Salt, blandet med hvid Peber, overhældes med Sherry og lægges paa en Pande, der maa være godt smurt med Smør, og en Skive Smør lægges paa hver Filet; de steges i en god varm Ovn. Kartoffelmos formes i en rund ikke for høj Form og vendes om paa et rundt,halvdybt Fad; Fileterne anrettes herpaa og pyntes med smaa Persilleblade, stukket ned hist og her; Saucen, som maa være godt jævn, laves af Stegesaucen og kraftig Sky, og hældes udenom. Tunger laves paa samme Maade. — Om man foretrækker det, kan man anrette Fileterne paa en Kartoffelrand og hælde Saucen indeni.
Udskriv opskriften som pdf-fil (tryk her) (Ovenstående opskrift er gengivet stort set som i originalen fra 1904, med datidens tegnsætning og retskrivning) 1904.136.2 |
…
Se også: …
Bemærkninger: …
(Oversigt over ingredienser relaterer sig direkte til opskriften, og bemærkninger indeholder forslag til evt. ændringer) |
© engelund.dk, 2009
ros, ris og kommentarer er velkommen!
tryk her for at sende en mail!