Stegt, fyldt Gedde |
Opskrift: 1 Pd. Gedde skrabes og hakkes fint tilligemed et Par Skiver Franskbrød, dyppet i Fløde og en lille Skefuld Mel; det røres med en Æggeblomme og 2 piskede Hvider, Salt, hvid Peber, 30 Kvint smeltet Smør og saa megen Fløde, som der behøves. Farsen maa ikke være for tynd. — En Gedde flaas, Indvoldene tages ud ved at skære den op i Ryggen; den vaskes godt og staar et Øjeblik i koldt Vand, gnides derefter indvendig og udvendig med ganske lidt fint Salt, blandet med en Smule hvid Peber; den fyldes med Farsen, og et Lag af denne smøres uden paa den. Gedden ombindes med tynde Flæskeskiver og steges i Ovn; den maa være godt varm. Kaperssauce serveres til samt ristet Brød.
Udskriv opskriften som pdf-fil (tryk her) (Ovenstående opskrift er gengivet stort set som i originalen fra 1904, med datidens tegnsætning og retskrivning) 1904.136.1 |
…
Se også: …
Bemærkninger: …
(Oversigt over ingredienser relaterer sig direkte til opskriften, og bemærkninger indeholder forslag til evt. ændringer) |
© engelund.dk, 2009
ros, ris og kommentarer er velkommen!
tryk her for at sende en mail!