engelund.dk
Oldemors Kogebog - (BETA)
- Opskrifter fra Oldemors Køkken -

 

Indhold:

Forside

Det historiske køkken

Billige retter
- forretter, supper m.m.
- hovedretter
- grøntsagsretter
- saucer
- sideretter og tilbehør
- sommerretter
- mælkeretter, grød m.m.
- desserter
Dyrere retter
- forretter, supper m.m.
- hovedretter
- grøntsagsretter
- saucer
- desserter m.m.
Brød og bagværk
Syltning og henkogning
Saltning og pølser
Ølbrygning, vin og likører

Alle retter (alfabetisk)
- forretter
- sideretter og tilbehør
- supper
- søde supper
- mælkeretter
- æggeretter
- saucer
- hovedretter
- kødretter
- fiskeretter
- grøntsagsretter
- grødretter
- desserter og efterretter

Om oldemors kogebog
- hvem var oldemor?
- oldemors køkken

Mål og vægt hos oldemor
Madkultur - Ordliste

Oldemors Kogebog!
...en køkkenskrivers blog!


Links


Denne opskrift er fra 'Husmoderens Haandbog', Oldemors kogebog fra 1904   

Fiskeretter
Dyrere retter


Stegt, fyldt Gedde


Opskrift:

   1 Pd. Gedde skrabes og hakkes fint tilligemed et Par Skiver Franskbrød, dyppet i Fløde og en lille Skefuld Mel; det røres med en Æggeblomme og 2 piskede Hvider, Salt, hvid Peber, 30 Kvint smeltet Smør og saa megen Fløde, som der behøves.

    Farsen maa ikke være for tynd. — En Gedde flaas, Indvoldene tages ud ved at skære den op i Ryggen; den vaskes godt og staar et Øjeblik i koldt Vand, gnides derefter indvendig og udvendig med ganske lidt fint Salt, blandet med en Smule hvid Peber; den fyldes med Farsen, og et Lag af denne smøres uden paa den.

    Gedden ombindes med tynde Flæskeskiver og steges i Ovn; den maa være godt varm.

    Kaperssauce serveres til samt ristet Brød.

 

 

Udskriv opskriften som pdf-fil (tryk her)

(Ovenstående opskrift er gengivet stort set som i originalen fra 1904, med datidens tegnsætning og retskrivning)

1904.136.1

 


Ingredienser:

 

Se også:

 

Bemærkninger:

 

(Oversigt over ingredienser relaterer sig direkte til opskriften, og bemærkninger indeholder forslag til evt. ændringer)

 

engelund.dk præsenterer opskrifter fra Oldemors Køkken
© engelund.dk, 2009
ros, ris og kommentarer er velkommen!
tryk her for at sende en mail!