Tilbehør |
Kødruller af Kalvekød |
Opskrift: Kødet skæres i pæne Skiver - ikke for tynde -, strøes med en Blanding af Peber, Salt og Allehaande, bankes lidt. Et godt Lag Smør eller fedt skrabet Flæsk smøres paa den strøede Side og drysses med finthakket Persille, der først har kogt nogle Minutter i Smør; Skiverne trilles sammen og ombindes med tyndt Sejlgarn, brunes i Smør; derefter hældes lidt Suppe, Sky eller Vand ved; de dryppes jævnlig med Fløde og steges møre ved svag Ild. Sauce laves af den afsiede Stegesauce samt brunet Smer og Mel og om muligt lidt mere Suppe, Sky, Vand eller Fløde. Baandet tages af Rullerne, og de anrettes i Rækker med Kruspersille imellem paa et langagtigt Fad og serveres med stegle Kartofler og Saucen i Sauceskaal. Man kan ogsaa anrette Rullerne smukt i en Kartoffelrand og overhælde dem med Saucen. Syltede Løg eller Asier serveres til.
Udskriv opskriften som pdf-fil (tryk her) (Ovenstående opskrift er gengivet stort set som i originalen fra 1904, med datidens tegnsætning og retskrivning) 1904.22.1 |
Kalvekød Smør og mel til sauce Persille (rulles ind i kødrullerne) Salt Husholdningsgarn (bindes om rullerne) Kartoffelrand Syltede løg og asier
Bemærkninger: Kan varieres med fyld af andre krydderurter, tørrede tomater, el. lign.
(Oversigt over ingredienser relaterer sig direkte til opskriften, og bemærkninger indeholder forslag til evt. ændringer) |
© engelund.dk, 2009
ros, ris og kommentarer er velkommen!
tryk her for at sende en mail!