![]() |
Æblesuppe |
Opskrift: Til denne Suppe kan anvendes Skrælling og Kærnehus af Æbler, som man tit faar meget af, naar man laver Æblegrød eller Æblekage, men Æblerne maa da, før de skrælles, tørres godt af, og Blomst og Stilk skæres fra (har man ikke nok Affald, kommer man nogle ituskaarne Æbler til). Det hele koges nu med et Stykke Kanel 1 Time med 3 Potter Vand; naar det er mørt, trykkes det igennem Sigten, hældes i Gryden og faar et Opkog. Den tillaves med Sukker og, om man vil, lidt Vin; jævnes med Kartoffelmel og serveres med bagt Franskbrød eller Tvebker. Man kan ogsaa jævne Suppen med stødt Tvebak og servere Flødeskum til. Til ca. 6 Personer. Af ½ Pund tørrede Æbler kan man faa en lignende Portion; men de maa — Dagen før de skal bruges — sættes i Blød i rigeligt Vand.
Udskriv opskriften som pdf-fil (tryk her) (Ovenstående opskrift er gengivet stort set som i originalen fra 1904, med datidens tegnsætning og retskrivning) 1904.022.1 |
…
Se også:
Bemærkninger: …
(Oversigt over ingredienser relaterer sig direkte til opskriften, og bemærkninger indeholder forslag til evt. ændringer) |
© engelund.dk, 2009
ros, ris og kommentarer er velkommen!
tryk her for at sende en mail!