engelund.dk
Oldemors Kogebog - (BETA)
- Opskrifter fra Oldemors Køkken -

 

Indhold:

Forside

Det historiske køkken

Billige retter
- forretter, supper m.m.
- hovedretter
- grøntsagsretter
- saucer
- sideretter og tilbehør
- sommerretter
- mælkeretter, grød m.m.
- desserter
Dyrere retter
- forretter, supper m.m.
- hovedretter
- grøntsagsretter
- saucer
- desserter m.m.
Brød og bagværk
Syltning og henkogning
Saltning og pølser
Ølbrygning, vin og likører

Alle retter (alfabetisk)
- forretter
- sideretter og tilbehør
- supper
- søde supper
- mælkeretter
- æggeretter
- saucer
- hovedretter
- kødretter
- fiskeretter
- grøntsagsretter
- grødretter
- desserter og efterretter

Om oldemors kogebog
- hvem var oldemor?
- oldemors køkken

Mål og vægt hos oldemor
Madkultur - Ordliste

Oldemors Kogebog!
...en køkkenskrivers blog!


Links


Mange af opskrifterne er fra 'Husmoderens Haandbog', Oldemors kogebog fra 1904   

... om
Oldemors
Kogebog


 

... om Oldemors Kogebog !

 

   Samlingen af opskrifter i "Oldemors Kogebog" omfatter fra starten af den foreliggende og foreløbige BETA-udgave omkring 200 opskrifter.

   Men samlingen vokser hurtigt, og vil i løbet af en måneds tid omfatte godt 4-500 opskrifter fra min oldemors kogebog, samt et tilsvarende antal opskrifter fra andre kilder, bl.a. fra de første årgange af Husmoderens Blad (1897-98).

   Årstallet nederst på de enkelte sider angiver det årstal, hvorfra den pågældende opskrift hidrører, dvs. fra det år den er publiceret. Årstallene varierer fra 1888 til 1904, men mange af opskrifterne er dog betydeligt ældre.

   Teksten i selve opskriften er den oprindelige tekst med bibeholdelse af den oprindelige staveform (Navneord med stort) og oprindelig tegnsætning. Der er dog af kosmetiske årsager indimellem indsat et ekstra punktum og foretaget et ekstra linieskift for at gøre teksten mere læsevenlig.

   Kolonnen til højre med oversigt over ingredienser samt bemærkninger er mine egne tilføjelse. Her findes ofte supplerende ordforklaringer (af bl.a. mål og vægt). Herfra er der også links til sider med yderligere forklaringer og supplerende informationer eller til opskrifter, som på en eller anden måde kan bidrage med supplerende information el. inspiration.

   Brug opskrifterne, prøv dig frem, eksperimenter med naturen og historien. Du er velkommen til at sende mig kommentarer med ros og ris, nye (gamle) opskrifter, forslag til forbedringer, m.m.

  Velbekomme!

 

 

 

engelund.dk præsenterer opskrifter fra Oldemors Køkken
© engelund.dk, 2009
ros, ris og kommentarer er velkommen!
tryk her for at sende en mail!