engelund.dk
Oldemors Kogebog - (BETA)
- Opskrifter fra Oldemors Køkken -

 

Indhold:

Forside

Det historiske køkken

Billige retter
- forretter, supper m.m.
- hovedretter
- grøntsagsretter
- saucer
- sideretter og tilbehør
- sommerretter
- mælkeretter, grød m.m.
- desserter
Dyrere retter
- forretter, supper m.m.
- hovedretter
- grøntsagsretter
- saucer
- desserter m.m.
Brød og bagværk
Syltning og henkogning
Saltning og pølser
Ølbrygning, vin og likører

Alle retter (alfabetisk)
- forretter
- sideretter og tilbehør
- supper
- søde supper
- mælkeretter
- æggeretter
- saucer
- hovedretter
- kødretter
- fiskeretter
- grøntsagsretter
- grødretter
- desserter og efterretter

Om oldemors kogebog
- hvem var oldemor?
- oldemors køkken

Mål og vægt hos oldemor
Madkultur - Ordliste

Oldemors Kogebog!
...en køkkenskrivers blog!


Links


Disse opskrifter er fra 'Husmoderens Haandbog', Oldemors kogebog fra 1904   

Indhold
Alle retter


Indhold:

Alle retter (alfabetisk)

Agurkesalat
Arraksbudding
Asparges, stuvede
Aspargesbudding

Bagte Boller
Bankekød
Blomkaal med Smør
Blomkaal, stuvet

Blomkaalsbudding
Blaabær- og Solbærsuppe
Boghvedegrød med Mælk
Boghvedegrød med Vand

Bollemælk
Brun Flødesauce
Brun Kaperssauce
Brun Løgsauce

Brun Sauce, skarp
Brun Suppe I
Brun Suppe II
Brunet Hvidkaal

Brødboller
Brødsuppe
Byggrynssuppe
Byggrynsvælling

Champignonssauce
Chokoladesuppe I
Chokoladesuppe II
Crémeis med Vanille

Dyresteg
Daadyr, stegt
Fine Citronboller
Fiskebudding

Fiskegratin
Flynder
Flødebudding med Mandler
Flødesauce, Brun

Forlorne Æg
Fugle, vilde, stegt
Fyldt Gedde, Stegt
Fyldt Kalvebryst I

Fyldt Kalvebryst II
Fyldte Æg
Gedde, Fyldt Stegt
Gratin, Fisk

Græskar, stuvede
Grøn Søbekaal
Grønne Ærter
Grønærtesuppe

Gule Ærter
Gulerødder til stegt Flæsk
Hakkede Æg til koldt Bord
Hare, Stegt

Havrebudding
Havregrød
Havresuppe, Hvid
Havresuppe, Rød

Havrevælling
Hummerbudding
Hvede- og Rismelsboller
Hvid Havresuppe

Hvid Kaperssauce
Hvid Løgsauce
Hvid Sagosuppe
Hvid Suppe

Hvidgrød
Hvidkaal
Hvidkaal, brunet
Hvidkaalssuppe I

Hvidkaalssuppe II
Hyldebærsuppe
Hønsekødsuppe
Hønsekødsuppe

Indbagt Rødspætte
Indbagt Skinke
Is, tillavning
Jordbærkoldskaal

Juliennesuppe
Kaffeis
Kalvebov, Stegt
Kalvebryst med Gemyse

Kalvebryst, Fyldt I
Kalvebryst, Fyldt II
Kaniner
Kaperssauce

Kaperssauce, Brun
Kaperssauce, Hvid
Karrysuppe
Kartoffelmelsgrød

Kartoffelsalat
Kartoffelsuppe
Kernemælkssuppe
Kernemælksvælling

Kirsebærsuppe
Klar Suppe
Knudekaal
Kogt Torsk

Koldskaal med Jordbær
Koldskaal
Koldskaal af Kernemælk
Koldskaal af Rødvin

Korendebudding
Kraasesuppe
Kærnemælkskoldskaal
Kødbudding med Ragout

Kørom
Kaalraber, stuvede
Lammekoed, Spaekket
Løgsauce, Brun

Løgsauce, Hvid
Makaronisalat
Mandelbudding I
Mandelbudding II

Melvælling
Mælk, Oplagt
Mælkesuppe med Æggeboller
Norsk Øllebrød

Oksehalesuppe
Oplagt Mælk
Parnerede Æg
Perlegrynssuppe

Perlegrynsvælling
Plukfisk
Porrer, stuvede
Prinsessebudding

Pærevælling
Rabarbercompot
Rabarbergrød
Rabarbersuppe

Ragout med Kødbudding
Ris-, Byg- og Perlegrynssuppe
Risbudding med Æbler
Risgrød med Mælk

Risgrød med Vand
Risgrød med Æbler
Rismelsboller II
Rismelsgrød

Risrand med Æblekompot
Risvælling
Rombudding
Romsuppe

Rosenkaal, stuvet
Rouletter
Rouletter af Gedde og Hummer
Rouletter af kogt Fisk

Rugmelsgrød
Rød Havresuppe
Rød Sagosuppe
Rødbedesalat

Rødgrød
Rødspætter el. Tunger med Vin
Rødspætter, indbagt
Rødvinskoldskaal

Rørt Smør
Røræg
Raadyr, stegt
Sagosuppe, Hvid

Sagosuppe, Rød
Salat af Tomater
Salat med Fløde
Salat med Mælk

Salat med Olie
Savoykaal
Sellerisauce
Semulegrød

Sildesalat, fin
Sildesalat, tarvelig
Skarp brun Sauce
Skidne Æg

Skinke, Indbagt
Skinkesuppe
Skumis
Slikasparges

Slikporre
Smør, Rørt
Smørgrød
Snittebønner, stuvede

Solbærsuppe
Spejlæg
Spids-, Hvid- og Savoykaal
Spækket Lammekød

Stegt Hare
Stegt Kalvebov
Stegt Torsk
Stegt, fyldt Gedde

Stegte vilde Fugle
Stikkelsbærcompot
Stikkelsbærgrød
Stikkelsbærsuppe

Stuvede Asparges
Stuvede Kaalraber
Stuvede Porrer
Stuvede Snittebønner

Stuvede Voksbønner
Stuvet Blomkaal
Stuvet Rosenkaal
Suppe med Saltmad

Suppe, Brun I
Suppe, Brun II
Suppe, Hvid
Suppe, Klar

Sursteg
Svinemørbrad
Søbekål, Grøn
Tillavning af Is

Tomat, Salat
Torsk, kogt
Torsk, stegt
Trøffelsauce

Tunger el. Rødspætter m/Vin
Tykmælk
Tyske Klumper
Vilde Fugle

Vildtsuppe
Vinbudding med Æg
Voksbønner, stuvede
Æblegrød

Æblekompot
Æblepie
Æblesuppe
Æg i Madeira

Æg i Sky
Æg med Karse
Æg med Persille
Æg med ristet Brød

Æg, Forlorne
Æg, Fyldte
Æg, Hakkede til koldt Bord
Æg, Parnerede

Æg, Skidne
Æggeboller til brun-Suppe
Æggegrød
Ærter, Grønne

Ærter, Gule
Øllebrød
Øllebrød, Norsk
Aalesuppe

 

engelund.dk præsenterer opskrifter fra Oldemors Køkken
© engelund.dk, 2009
ros, ris og kommentarer er velkommen!
tryk her for at sende en mail!