engelund.dk
Oldemors Kogebog - (BETA)
- Opskrifter fra Oldemors Køkken -

 

Indhold:

Forside

Det historiske køkken

Billige retter
- forretter, supper m.m.
- hovedretter
- grøntsagsretter
- saucer
- sideretter og tilbehør
- sommerretter
- mælkeretter, grød m.m.
- desserter
Dyrere retter
- forretter, supper m.m.
- hovedretter
- grøntsagsretter
- saucer
- desserter m.m.
Brød og bagværk
Syltning og henkogning
Saltning og pølser
Ølbrygning, vin og likører

Alle retter (alfabetisk)
- forretter
- sideretter og tilbehør
- supper
- søde supper
- mælkeretter
- æggeretter
- saucer
- hovedretter
- kødretter
- fiskeretter
- grøntsagsretter
- grødretter
- desserter og efterretter

Om oldemors kogebog
- hvem var oldemor?
- oldemors køkken

Mål og vægt hos oldemor
Madkultur - Ordliste

Oldemors Kogebog!
...en køkkenskrivers blog!


Links


Disse opskrifter er fra 'Husmoderens Haandbog', Oldemors kogebog fra 1904   

Indhold
Billige retter


Indhold:

Billige el. tarveligere retter

Agurkesalat
Bagte Boller
Bankekød
Blomkaal, stuvet

Blaabær- og Solbærsuppe
Boghvedegrød med Mælk
Boghvedegrød med Vand
Bollemælk

Brun Flødesauce
Brun Kaperssauce
Brun Løgsauce
Brun Sauce, skarp

Brun Suppe I
Brun Suppe II
Brødboller
Brødsuppe

Byggrynssuppe
Byggrynsvælling
Chokoladesuppe I
Chokoladesuppe II

Fine Citronboller
Fiskegratin
Flynder
Flødesauce, Brun

Forlorne Æg
Fyldt Kalvebryst I
Fyldt Kalvebryst II
Fyldte Æg

Gratin, Fisk
Græskar, stuvede
Grøn Søbekaal
Grønne Ærter

Grønærtesuppe
Gule Ærter
Gulerødder til stegt Flæsk
Hakkede Æg til koldt Bord

Havrebudding
Havregrød
Havresuppe, Hvid
Havresuppe, Rød

Havrevælling
Hvede- og Rismelsboller
Hvid Havresuppe
Hvid Kaperssauce

Hvid Løgsauce
Hvid Sagosuppe
Hvid Suppe
Hvidgrød

Hvidkaal
Hvidkaalssuppe I
Hvidkaalssuppe II
Hyldebærsuppe

Hønsekødsuppe
Indbagt Skinke
Jordbærkoldskaal
Juliennesuppe

Kalvebov, Stegt
Kalvebryst med Gemyse
Kalvebryst, Fyldt I
Kalvebryst, Fyldt II

Kaperssauce, Brun
Kaperssauce, Hvid
Karrysuppe
Kartoffelmelsgrød

Kartoffelsalat
Kartoffelsuppe
Kernemælkssuppe
Kernemælksvælling

Kirsebærsuppe
Klar Suppe
Knudekaal
Kogt Torsk

Koldskaal med Jordbær
Koldskaal
Koldskaal af Kernemælk
Koldskaal af Rødvin

Kraasesuppe
Kærnemælkskoldskaal
Kørom
Kaalraber, stuvede

Lammekoed, Spaekket
Løgsauce, Brun
Løgsauce, Hvid
Makaronisalat

Mandelbudding I
Mandelbudding II
Melvælling
Mælk, Oplagt

Mælkesuppe med Æggeboller
Norsk Øllebrød
Oplagt Mælk
Parnerede Æg

Perlegrynssuppe
Perlegrynsvælling
Plukfisk
Pærevælling

Rabarbercompot
Rabarbergrød
Rabarbersuppe
Ris-, Byg- og Perlegrynssuppe

Risbudding med Æbler
Risgrød med Mælk
Risgrød med Vand
Risgrød med Æbler

Rismelsboller II
Rismelsgrød
Risrand med Æblekompot
Risvælling

Rombudding
Romsuppe
Rosenkaal, stuvet
Rugmelsgrød

Rød Havresuppe
Rød Sagosuppe
Rødbedesalat
Rødgrød

Rødvinskoldskaal
Rørt Smør
Røræg
Sagosuppe, Hvid

Sagosuppe, Rød
Salat af Tomater
Salat med Fløde
Salat med Mælk

Salat med Olie
Savoykaal
Sellerisauce
Semulegrød

Sildesalat, fin
Sildesalat, tarvelig
Skarp brun Sauce
Skidne Æg

Skinke, Indbagt
Skinkesuppe
Smør, Rørt
Smørgrød

Snittebønner, stuvede
Solbærsuppe
Spejlæg
Spids-, Hvid- og Savoykaal

Spækket Lammekød
Stegt Kalvebov
Stegt Torsk
Stikkelsbærcompot

Stikkelsbærgrød
Stikkelsbærsuppe
Stuvede Kaalraber
Stuvede Snittebønner

Stuvede Voksbønner
Stuvet Blomkaal
Stuvet Rosenkaal
Suppe med Saltmad

Suppe, Brun I
Suppe, Brun II
Suppe, Hvid
Suppe, Klar

Sursteg
Svinemørbrad
Søbekål, Grøn
Tomat, Salat

Torsk, kogt
Torsk, stegt
Tykmælk
Tyske Klumper

Voksbønner, stuvede
Æblegrød
Æblekompot
Æblepie

Æblesuppe
Æg i Madeira
Æg i Sky
Æg med Karse

Æg med Persille
Æg med ristet Brød
Æg, Forlorne
Æg, Fyldte

Æg, Hakkede til koldt Bord
Æg, Parnerede
Æg, Skidne
Æggeboller til brun-Suppe

Æggegrød
Ærter, Grønne
Ærter, Gule
Øllebrød

Øllebrød, Norsk
Aalesuppe

 

engelund.dk præsenterer opskrifter fra Oldemors Køkken
© engelund.dk, 2009
ros, ris og kommentarer er velkommen!
tryk her for at sende en mail!