engelund.dk
Oldemors Kogebog - (BETA)
- Opskrifter fra Oldemors Køkken -

 

Indhold:

Forside

Det historiske køkken

Billige retter
- forretter, supper m.m.
- hovedretter
- grøntsagsretter
- saucer
- sideretter og tilbehør
- sommerretter
- mælkeretter, grød m.m.
- desserter
Dyrere retter
- forretter, supper m.m.
- hovedretter
- grøntsagsretter
- saucer
- desserter m.m.
Brød og bagværk
Syltning og henkogning
Saltning og pølser
Ølbrygning, vin og likører

Alle retter (alfabetisk)
- forretter
- sideretter og tilbehør
- supper
- søde supper
- mælkeretter
- æggeretter
- saucer
- hovedretter
- kødretter
- fiskeretter
- grøntsagsretter
- grødretter
- desserter og efterretter

Om oldemors kogebog
- hvem var oldemor?
- oldemors køkken

Mål og vægt hos oldemor
Madkultur - Ordliste

Oldemors Kogebog!
...en køkkenskrivers blog!


Links


Denne opskrift er fra 'Husmoderens Haandbog', Oldemors kogebog fra 1904   

Æggeretter
Billige retter


Fyldte Æg


Opskrift:

   Æg koges haarde; naar de er kolde, pilles de og skæres midt over paa langs, og Blommerne tages ud; disse tværes ud og halvt saa meget Smør, som der er Blommer, arbejdes deri tilligemed nogle finthakkede benløse Sild (ca. 1 Sild til et Æg), det hele arbejdes fint sammen.

    Æggene fyldes med Massen, som ved Smørret er forøget saa meget, at der kan dannes en pæn rund Top paa hvert Æg; de sættes i Rækker paa et Fad og overhældes med kraftig Skysauce, tilsat lidt Paprika, Vin, Salt og Sukker.

    Har man frisk, grøn Persille, ser det smukt ud at pynte med denne imellem Æggene og stikke en lille Stilk ned i hver Æggeblomme, men dette maa kun gøres lige før Anretningen, da Persillen hurtig kommer til at hænge med Bladene.

    Saucen serveres da i Sauceskaal.

 

 

Udskriv opskriften som pdf-fil (tryk her)

(Ovenstående opskrift er gengivet stort set som i originalen fra 1904, med datidens tegnsætning og retskrivning)

1904.090.1

 


Ingredienser:

 

Se også:

 

Bemærkninger:

 

(Oversigt over ingredienser relaterer sig direkte til opskriften, og bemærkninger indeholder forslag til evt. ændringer)

 

engelund.dk præsenterer opskrifter fra Oldemors Køkken
© engelund.dk, 2009
ros, ris og kommentarer er velkommen!
tryk her for at sende en mail!