![]() |
Korendebudding |
Opskrift: 40 Kv. Mel bages i 26 Kv. Smør og spædes med 2 Pægle sød Mælk og bages, indtil det fuldstændig slipper Ske og Gryde. Naar det er lidt svalet, røres 40 Kv. rensede og aftørrede Korender deri tilligemed 10 Kv. koldt Smør, 20 Kv. Melis, 8 Æggeblommer, lidt finthakket Citronskal og Kardemomme, 40 Kv. revet Franskbrød, 6 Spiseskefulde Rom og tilsidst de stift piskede Hvider; den hældes straks i en smurt og strøet Form og koges 2 à 3 Timer. Serveres med Skumsauce, lavet af: 4 hele Æg piskes godt i en Kasserolle tilligemed 25 Kv. Melis, fint hakket Citronskal og Saften af Citronen samt 1½ Pægl Rhinskvin. Saucer maa laves i en dyb Kasserolle, der kun er halv fuld, naar man begynder at piske i den; den piskes stærkt, indtil den er lige ved at koge, løftes da af Ilden og svales lidt; skal den bruges kold røres der i den, indtil den er afsvalet.
Udskriv opskriften som pdf-fil (tryk her) (Ovenstående opskrift er gengivet stort set som i originalen fra 1904, med datidens tegnsætning og retskrivning) 1904.171.1 |
…
Se også: …
Bemærkninger: …
(Oversigt over ingredienser relaterer sig direkte til opskriften, og bemærkninger indeholder forslag til evt. ændringer) |
© engelund.dk, 2009
ros, ris og kommentarer er velkommen!
tryk her for at sende en mail!