engelund.dk
Oldemors Kogebog - (BETA)
- Opskrifter fra Oldemors Køkken -

 

Indhold:

Forside

Det historiske køkken

Billige retter
- forretter, supper m.m.
- hovedretter
- grøntsagsretter
- saucer
- sideretter og tilbehør
- sommerretter
- mælkeretter, grød m.m.
- desserter
Dyrere retter
- forretter, supper m.m.
- hovedretter
- grøntsagsretter
- saucer
- desserter m.m.
Brød og bagværk
Syltning og henkogning
Saltning og pølser
Ølbrygning, vin og likører

Alle retter (alfabetisk)
- forretter
- sideretter og tilbehør
- supper
- søde supper
- mælkeretter
- æggeretter
- saucer
- hovedretter
- kødretter
- fiskeretter
- grøntsagsretter
- grødretter
- desserter og efterretter

Om oldemors kogebog
- hvem var oldemor?
- oldemors køkken

Mål og vægt hos oldemor
Madkultur - Ordliste

Oldemors Kogebog!
...en køkkenskrivers blog!


Links


Denne opskrift er fra 'Husmoderens Haandbog', Oldemors kogebog fra 1904   

Fiskeretter
Dyrere retter


Rødspætter, indbagt


Opskrift:

   Filetterne skæres fra Benene som ovenanført og gnides med lidt Salt og hvid Peber.

    En tyk-Pandekagedejg laves af 50 Kvint Mel, 4 Æggeblommer, 2 spiseskefulde smeltet Smør, 1 Spiseskefuld Øl, lidt Salt, Sukker og Mælk røres i, indtil Dejgen er passende tyk; 3 piskede Æggehvider kommes i tilsidst.

    Fileterne dyppes i Dejgen og kommes med det samme over i en Gryde med kogende Fedt eller Klaret; naar de er lyst brune, tages de op paa graat Papir og lægges i Ovnen, indtil de skal anrettes.

    De stilles pyramideformig paa et rundt Fad; og smaa Persilleblade stikkes ind rundt omkring paa Pyramiden, eller man kan hakke Persillen, give den et Opkog i Klaretten, og strø den over Fileterne.

    Serveres med Hollandsk- eller Champignonssauce.

 

 

Udskriv opskriften som pdf-fil (tryk her)

(Ovenstående opskrift er gengivet stort set som i originalen fra 1904, med datidens tegnsætning og retskrivning)

1904.137.1

 


Ingredienser:

 

Se også:

 

Bemærkninger:

 

(Oversigt over ingredienser relaterer sig direkte til opskriften, og bemærkninger indeholder forslag til evt. ændringer)

 

engelund.dk præsenterer opskrifter fra Oldemors Køkken
© engelund.dk, 2009
ros, ris og kommentarer er velkommen!
tryk her for at sende en mail!