engelund.dk
Oldemors Kogebog - (BETA)
- Opskrifter fra Oldemors Køkken -

 

Indhold:

Forside

Det historiske køkken

Billige retter
- forretter, supper m.m.
- hovedretter
- grøntsagsretter
- saucer
- sideretter og tilbehør
- sommerretter
- mælkeretter, grød m.m.
- desserter
Dyrere retter
- forretter, supper m.m.
- hovedretter
- grøntsagsretter
- saucer
- desserter m.m.
Brød og bagværk
Syltning og henkogning
Saltning og pølser
Ølbrygning, vin og likører

Alle retter (alfabetisk)
- forretter
- sideretter og tilbehør
- supper
- søde supper
- mælkeretter
- æggeretter
- saucer
- hovedretter
- kødretter
- fiskeretter
- grøntsagsretter
- grødretter
- desserter og efterretter

Om oldemors kogebog
- hvem var oldemor?
- oldemors køkken

Mål og vægt hos oldemor
Madkultur - Ordliste

Oldemors Kogebog!
...en køkkenskrivers blog!


Links


Denne opskrift er fra 'Husmoderens Haandbog', Oldemors kogebog fra 1904   

Tilbehør
Forretter
Billige retter


Kødruller af Kalvekød


Opskrift:

   Kødet skæres i pæne Skiver - ikke for tynde -, strøes med en Blanding af Peber, Salt og Allehaande, bankes lidt.

   Et godt Lag Smør eller fedt skrabet Flæsk smøres paa den strøede Side og drysses med finthakket Persille, der først har kogt nogle Minutter i Smør; Skiverne trilles sammen og ombindes med tyndt Sejlgarn, brunes i Smør; derefter hældes lidt Suppe, Sky eller Vand ved; de dryppes jævnlig med Fløde og steges møre ved svag Ild.

   Sauce laves af den afsiede Stegesauce samt brunet Smer og Mel og om muligt lidt mere Suppe, Sky, Vand eller Fløde.

   Baandet tages af Rullerne, og de anrettes i Rækker med Kruspersille imellem paa et langagtigt Fad og serveres med stegle Kartofler og Saucen i Sauceskaal.

   Man kan ogsaa anrette Rullerne smukt i en Kartoffelrand og overhælde dem med Saucen.

   Syltede Løg eller Asier serveres til.

 

 

Udskriv opskriften som pdf-fil (tryk her)

(Ovenstående opskrift er gengivet stort set som i originalen fra 1904, med datidens tegnsætning og retskrivning)

1904.22.1

 


Ingredienser:

Kalvekød
Smør el. fedt til stegning
Suppe, sky el. vand
Fløde (kan erstattes af suppe el. vand)

Smør og mel til sauce

Persille (rulles ind i kødrullerne)
Kruspersille (til anretning)

Salt
Peber
Allehånde

Husholdningsgarn (bindes om rullerne)

Kartoffelrand

Syltede løg og asier

 

Bemærkninger:

Kan varieres med fyld af andre krydderurter, tørrede tomater, el. lign.

 

(Oversigt over ingredienser relaterer sig direkte til opskriften, og bemærkninger indeholder forslag til evt. ændringer)

 

engelund.dk præsenterer opskrifter fra Oldemors Køkken
© engelund.dk, 2009
ros, ris og kommentarer er velkommen!
tryk her for at sende en mail!