![]() |
Fyldte Tomater |
Opskrift: Store halvmodne Tomater overskænkes med kogende Vand, og Hinden flaas af dem. Man skærer med en spids Kniv søjleformet rundt om Blomsten og ned i Tomaten og udhuler den siden lidt mere. Et Par Skiver kogt eller stegt Kød hakkes fint tillige med et Løg og bages i rigeligt Smør paa Panden over svag Ild tilligemed en Kop revet Franskbrød eller stødt Tvebak; det røres derefter med et Par Æggeblommer, lidt hvid Peber, Sukker og Salt samt det udhulede af Tomaterne, og disse fyldes med Farsen ; rigelig Smør smeltes i en Pande, Tomaterne sættes ved Siden af hinanden med den hele runde Side opad og steges i en varm Ovn, dryppes jævnlig med Smør, de kan ogsaa steges paa en Pande, men maa da forsigtig vendes. De anrettes paa et varmt Fad, og Smørret, som de er stegt i, hældes over.
Udskriv opskriften som pdf-fil (tryk her) (Ovenstående opskrift er gengivet stort set som i originalen fra 1904, med datidens tegnsætning og retskrivning) 1904.121.2 |
Tomater Et par skiver kogt el. stegt kød Rasp (el. tvebakker el. revet franskbrød) Sukker
Se også: ...
Bemærkninger: ...
(Oversigt over ingredienser relaterer sig direkte til opskriften, og bemærkninger indeholder forslag til evt. ændringer) |
© engelund.dk, 2009
ros, ris og kommentarer er velkommen!
tryk her for at sende en mail!