engelund.dk
Oldemors Kogebog - (BETA)
- Opskrifter fra Oldemors Køkken -

 

Indhold:

Forside

Det historiske køkken

Billige retter
- forretter, supper m.m.
- hovedretter
- grøntsagsretter
- saucer
- sideretter og tilbehør
- sommerretter
- mælkeretter, grød m.m.
- desserter
Dyrere retter
- forretter, supper m.m.
- hovedretter
- grøntsagsretter
- saucer
- desserter m.m.
Brød og bagværk
Syltning og henkogning
Saltning og pølser
Ølbrygning, vin og likører

Alle retter (alfabetisk)
- forretter
- sideretter og tilbehør
- supper
- søde supper
- mælkeretter
- æggeretter
- saucer
- hovedretter
- kødretter
- fiskeretter
- grøntsagsretter
- grødretter
- desserter og efterretter

Om oldemors kogebog
- hvem var oldemor?
- oldemors køkken

Mål og vægt hos oldemor
Madkultur - Ordliste

Oldemors Kogebog!
...en køkkenskrivers blog!


Links


Denne opskrift er fra 'Husmoderens Haandbog', Oldemors kogebog fra 1904   

sideretter og tilbehør
Forretter
Grøntsager
Billige retter


Fyldte Tomater


Opskrift:

   Store halvmodne Tomater overskænkes med kogende Vand, og Hinden flaas af dem.

   Man skærer med en spids Kniv søjleformet rundt om Blomsten og ned i Tomaten og udhuler den siden lidt mere.

   Et Par Skiver kogt eller stegt Kød hakkes fint tillige med et Løg og bages i rigeligt Smør paa Panden over svag Ild tilligemed en Kop revet Franskbrød eller stødt Tvebak; det røres derefter med et Par Æggeblommer, lidt hvid Peber, Sukker og Salt samt det udhulede af Tomaterne, og disse fyldes med Farsen ; rigelig Smør smeltes i en Pande, Tomaterne sættes ved Siden af hinanden med den hele runde Side opad og steges i en varm Ovn, dryppes jævnlig med Smør, de kan ogsaa steges paa en Pande, men maa da forsigtig vendes.

   De anrettes paa et varmt Fad, og Smørret, som de er stegt i, hældes over.

 

 

Udskriv opskriften som pdf-fil (tryk her)

(Ovenstående opskrift er gengivet stort set som i originalen fra 1904, med datidens tegnsætning og retskrivning)

1904.121.2

 


Ingredienser:

Tomater

Et par skiver kogt el. stegt kød
1 Løg

Rasp (el. tvebakker el. revet franskbrød)
Æggeblommer

Sukker
Salt
Peber

 

Se også:

...

 

Bemærkninger:

...

 

(Oversigt over ingredienser relaterer sig direkte til opskriften, og bemærkninger indeholder forslag til evt. ændringer)

 

engelund.dk præsenterer opskrifter fra Oldemors Køkken
© engelund.dk, 2009
ros, ris og kommentarer er velkommen!
tryk her for at sende en mail!